010-24 10 222 info@steunpuntkoel.nl

Samenwerking rondom ouderenzorg in Alblasserdam (3)

Dinsdag 12 december 2017

Datum:
12-12-2017
Tijd:
Di 17.30-20.00 uur
Locatie
Alblasserdam

In Alblasserdam komen zorg, welzijn en oudere burgers bij elkaar om gezamenlijk een nieuw project te starten. Ditmaal met de burger centraal en met het oog op positieve gezondheid. Wat er uit dit initiatief zal komen weet nog niemand, maar dat het voortvloeit uit de daadwerkelijke behoeften van burgers, is iets wat zeker is. De eerste bijeenkomst heeft 5 september plaatsgevonden, de tweede 31 oktober. Hieronder enkele motivaties van de aanwezigen:

  • “We hebben elkaar nodig als zorgverleners om de steeds complexere zorgvraag aan te kunnen. Daarbij sprak het me echt aan dat we in dit project met de patiënt zelf gaan beslissen wat nodig en gewenst is, en dit niet voor hen gaan invullen.”
  • “Het is soms onduidelijk wie wat doet. Ik hoop dat met dit project de lijntjes korter worden en de juiste zorg ingezet wordt.”
  • “Tijdens huisbezoeken signaleer ik veel problemen. Er is veel georganiseerd voor 70+, maar niet voor de “jongere oudere”. Een meer integraal beleid zou welkom zijn, dat aansluit bij de oudere zelf.”

Aanmelden
Aanmelden kan via adviseur Adja Strijker (a.strijker@steunpuntkoel.nl).

Vragen
Voor vragen kunt u contact opnemen met adviseur Adja Strijker, tel. 078-6193068 of per mail.