078 619 30 68 info@steunpuntkoel.nl

Op radio, in kranten en op sociale media wordt er al weken over gesproken en vandaag is het dan zo ver: de nieuwe Schijf van Vijf is uit met de meest actuele inzichten over voeding.

Vandaag presenteert het Voedingscentrum de nieuwe Schijf van Vijf. Het voorlichtingsmodel in de vorm van een schijf met 5 vakken geeft de essentie van gezond eten weer. Mensen kunnen hiermee gezonde(re) keuzes maken naar eigen smaak en voorkeur. Elke stap richting de Schijf van Vijf levert gezondheidswinst op. De nieuwe Schijf van Vijf onderscheidt zich doordat men eindeloos kan variëren binnen de schijf. Of u nu vooral Hollandse pot kookt of helemaal thuis bent in de oosterse keuken, of u nu vegetarisch kookt of graag een stukje vlees eet: binnen de Schijf van Vijf zijn er vele mogelijkheden.

Stel uw persoonlijke Schijf van Vijf samen
Op de website van het voedingscentrum kunt u uw persoonlijke Schijf van Vijf samenstellen op basis van uw geslacht en leeftijd. Wilt u meer advies over hoe u gezond kunt eten binnen de Schijf van Vijf, vraag dit dan aan de diëtist. Op onze zorgkaart vindt u de diëtisten werkzaam in onze regio. Zij helpen u graag bij het maken van verantwoorde keuzes.

Zie ook: Diëtisten kijken uit naar nieuwe Schijf van Vijf (KOEL-magazine, maart 2016).