078 619 30 68 info@steunpuntkoel.nl

Afgelopen dinsdag was de bijeenkomst voor fysiotherapeuten in de ABNA Rotterdam, met als onderwerp ‘De praktijk van de toekomst’. Samen met de KNGF, SpotOnMedics en Physitrack worp Steunpunt KOEL een blik in de toekomst. Via #fysiofuture is verslag gelegd van de avond. Onze Adja Strijker sprak over het inzetten van big data voor samenwerking.

Big data wordt vaak verzameld, maar fysiotherapeuten blijken er nog niet veel mee te werken. Toch is dit wel waar het ook in de zorg naartoe gaat. Door met data de omgeving van de praktijk goed in kaart te brengen, kan er ingespeeld worden op de zichtbare én onzichtbare zorgvraag. Een goede voorbereiding zorgt uiteindelijk voor de juiste samenwerkingsverbanden én de juiste zorg op de juiste plek.

Sommige data zijn openbaar en te vinden op sites als www.waarstaatjegemeente.nl, www.gezondhiedinsociaaldomein.nl en www.zorgrismapubliek.nl. Daarnaast biedt Steunpunt KOEL geïntegreerde data, inclusief voorspellingen aan met de ROS-wijkscan. In de ROS-wijkscan is gemakkelijk tot op postcodeniveau terug te vinden hoe de populatie eruit gaat zien en wat de (toekomstige) zorgvraag wordt. Heeft u hulp nodig om uw omgeving in kaart te brengen, dan helpen wij u natuurlijk graag!

Is uw interesse gewekt? Door de vele aanmeldingen is op 19 juni weer een bijeenkomst gepland!