078 619 30 68 info@steunpuntkoel.nl

Op 1 november 2017 gaat de website van Logonet Drechtsteden online; een informatieve site over logopedie in de regio. In Logonet Drechtsteden hebben 5 logopediepraktijken in Dordrecht en Papendrecht de handen ineengeslagen voor verbeterde logopedische zorg.

De website www.logonet.nl is voortgekomen uit de wens tot nauwere samenwerking, betere logopedische zorg en het geven van meer bekendheid aan de vele mogelijkheden van logopedie.

Veel mensen denken bij ‘logopedie’ aan kinderen die slissen of de letter “r” niet goed uitspreken. Dat logopedisten ook kunnen helpen bij kinderen bij wie de spraak-/taalontwikkeling niet goed op gang komt, is minder bekend. Ook kinderen met slappe mondspieren en problemen met eten, drinken of kwijlen kunnen geholpen worden door de logopedist. Logopedie voor kinderen wordt in veel gevallen volledig vergoed door de zorgverzekering.

De logopedist kan ook voor volwassenen veel betekenen. Denk aan problemen met verstaanbaar spreken, stotteren of stemproblemen. De 5 praktijken bestaan al jaren en werken al langer samen, maar door het oprichten van Logonet zijn de lijnen nu nóg korter, de kennis groter en bent u verzekerd van goede logopedische zorg.

Adviseur Eveline Los heeft het samenwerkingstraject vanuit Steunpunt KOEL begeleid. Heeft u ook plannen tot samenwerking? Neem gerust contact met ons op voor advies en mogelijkheden tot ondersteuning (tel. 078-6193068 of info@steunpuntkoel.nl).