078 619 30 68 info@steunpuntkoel.nl

De gezondheidszorg ontwikkelt zich in een razend tempo om de veranderende zorgvraag bij te benen. Diëten en voedingsadviezen schieten als paddenstoelen uit de grond. Iedereen denkt deskundig te zijn op het gebied van voeding. Maar is het niet net zo als met voetbal? Als het er op aankomt, vind iedereen zichzelf deskundig.

De samenleving veramerikaniseert en we worden allemaal steeds dikker, tegelijkertijd is healthy food ook een hot item. Koks, sportfanaten en voedingsdeskundigen spelen in op deze trends en weten zich goed te profileren. Diëtisten zijn echter wel nodig voor de diepgaandere adviezen toegespitst op de patiënt met de kennis over toenemende chronische ziekten, allergieën, verslavingen en de noodzakelijke samenwerkingen.

Afgelopen maand is de nieuwe schijf van vijf uitgebracht door het voedingscentrum. Hét moment om de focus op voeding vast te houden, maar ook om het bredere werkveld en specialisme van de diëtist op de kaart te zetten. Want, net als bij voetbal, kan er maar een de beste zijn!

Deze maand op de site van KOEL: wekelijks nieuws over de diëtist in onze “Maand van de diëtist”. Had u enig idee dat hun vakgebied zo breed was?