078 619 30 68 info@steunpuntkoel.nl

Vandaag een item over een mooi initiatief van de fysiotherapeuten Huub van Meggelen en Thabita Zanen over voorlichtingsavonden die zij in samenwerking met een verloskundigenpraktijk organiseren.

Huub en Thabita zijn werkzaam in fysiotherapiepraktijk Balans te Sliedrecht en organiseren 2x per jaar in samenwerking met Verloskundigenpraktijk de Bakermolen voorlichtingsavonden voor (aanstaande)ouders over het leren lezen van de lichaamstaal van je baby.

Lichaamstaal van een baby

Door overleg over gezamenlijke patiënten is de samenwerking tussen de kinderfysiotherapiepraktijk en de verloskundigenpraktijk tot stand gekomen. De eerste voorlichtingsavond vond plaats in het kader van ‘de week van de opvoeding’. Toen dit een succes bleek, werd besloten dit 2x per jaar te herhalen. Het doel van de voorlichtingsavonden is om (aanstaande) ouders op een interactieve manier, praktische tips en informatie te geven over het leren lezen van de lichaamstaal van hun baby. Ouders moeten naar huis gaan met vertrouwen in de naderende (kraam)periode. De eerste periode is soms niet alleen maar een roze wolk. We hopen door deze avond ouders in te laten zien wat normaal is en wanneer ze aan de bel moeten trekken. Maar vooral ook meegeven om te genieten van hun kindje en hoe ze het beste met hun (pasgeboren) baby kunnen omgaan. Daarbij zijn veiligheid en geborgenheid sleutelwoorden. De avonden worden druk bezocht en ouders zijn erg enthousiast.

Dit is een voorbeeld van een mooi initiatief in de regio dat georganiseerd wordt voor patiënten in samenwerking met andere zorgverleners. De korte lijnen die je als therapeut ontwikkelt met de samenwerkingspartners maakt je werk efficiënter, komt de zorg ten goede en vergroot het eigen werkplezier!

Voor een overzicht van alle fysiotherapeuten in de regio kijk dan op www.zorgkaarteerstelijn.nl