078 619 30 68 info@steunpuntkoel.nl

In de maand van de oefentherapeut plaatsen wij diverse informatieve items op onze site over de oefentherapie en alles wat de oefentherapeut te bieden heeft. Vandaag een item over het Netwerk Chronische Pijn.

Het Netwerk Chronische Pijn is een landelijk netwerk van oefentherapeuten Cesar|Mensendieck. Zo’n 500 oefentherapeuten verspreid over heel Nederland hebben zich gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijn. De oefentherapeuten Cesar|Mensendieck, die aangesloten zijn bij het landelijk Netwerk Chronische Pijn, werken sinds 2011 met het Chronisch Pijn Protocol, een behandeling speciaal ontwikkeld voor mensen met chronische pijn. Uitgangspunt is dat cliĆ«nt zelf invloed leert uit te oefenen op de pijn, beter kan functioneren en een betere kwaliteit van leven ervaart.

Het Netwerk Chronische Pijn streeft naar kwalitatief hoogwaardige zorg voor chronische pijnpatiƫnten. Daartoe zorgt zij voor jaarlijkse aanscherping van het protocol aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke en evidence-based practice inzichten. Daarnaast is er aandacht voor continue scholing en training van aangesloten oefentherapeuten.

Het landelijk netwerk werkt samen met verwijzers zoals revalidatieartsen, reumatologen, anesthesiologen, psychologen, huisartsen en andere professionals in de 1e lijn. De oefentherapeuten zijn regionaal georganiseerd en onderhouden in hun eigen regio contacten met verwijzers. Dit maakt dat de lijnen kort zijn en de behandeling snel kan starten.

De samenwerking en eenduidige behandelwijze van het Netwerk Chronische Pijn is uniek binnen de eerstelijnszorg in Nederland.

Wilt u meer weten over het netwerk, of welke oefentherapeuten in de regio aangesloten zijn bij het netwerk, kijk dan op www.netwerkchronischepijn.nl.