078 619 30 68 info@steunpuntkoel.nl

In de maand van de oefentherapeut plaatsen wij diverse informatieve items op onze site over de oefentherapie en alles wat de oefentherapeut te bieden heeft. Vandaag een item over een gunstige werkhouding.

Hoe zit u achter de computer of tablet terwijl u dit leest? We zijn snel geneigd om voorover gebogen te zitten, wat een grote belasting is op de rug, nek en schouders. Een goede stoel kan een bijdrage leveren aan het aannemen van een gunstige houding, maar het gaat er ook om hoe u gebruikt maakt van de stoel, dus wat uw houding is.

De aandachtspunten op een rij voor een gunstige zithouding:

  • Voeten plat op de grond
  • Hoek van 90˚ in de knieën
  • Achterin de stoel zitten, met rug tegen de leuning, waarbij een hoek van 90˚ gecreëerd wordt in de heupen.
  • Stoel aanschuiven tegen het bureau, rug lang maken.
  • Schouders ontspannen, hoek van 90˚ in de ellebogen.
  • Bureau zo hoog afstellen dat de onderarmen, met in de ellebogen een hoek van 90˚ graden, kunnen steunen op het bureau.

Staat uw stoel te hoog? Zet hem iets lager, of plaats een voetenbankje onder de voeten. Als u gebruikt maakt van armleuningen, zorg er dan voor dat de armleuningen op dezelfde hoogte staan als het bureau.

Door het aannemen van een gunstige houding kunnen lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld klachten in de nek- en schouders, verminderd worden of juist voorkomen worden.

Meer weten? De oefentherapeuten in onze regio staan voor u klaar. Kijk op www.zorgkaarteerstelijn.nl voor een oefentherapeut bij u in de buurt.