078 619 30 68 info@steunpuntkoel.nl

We weten allemaal dat bewegen goed voor ons is, de beweegnorm geeft aan dat we 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging moeten hebben per dag. Voldoet u daaraan?

Er zijn ook mensen die beperkt zijn in hun bewegen, door bijvoorbeeld lichamelijke klachten. De oefentherapeut kan daarbij helpen. Oefentherapie Cesar/Mensendieck is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. 

Kenmerkend voor oefentherapie Cesar/Mensendieck is dat de oefentherapeut altijd kijkt naar de gehele houding en het complete beweeggedrag. Kortom: de oorzaak van de klacht wordt structureel aangepakt, zodat die verdwijnt, vermindert en/of voorkomen kan worden en iemand weer zo goed mogelijk kan functioneren in het dagelijks leven.

Bent u geïnteresseerd in wat de oefentherapeut dan precies allemaal doet? Houdt u dan onze website in de gaten, want deze maand is het “Maand van de Oefentherapeut”, met wekelijks nieuws over de oefentherapeut.