078 619 30 68 info@steunpuntkoel.nl

Als naaste van iemand met een ziekte krijg je veel voor je kiezen. Dat wordt vaak vergeten, want alle aandacht gaat vooral naar de patiënt. Naasten in Beeld organiseert daarom een Naasten Ontmoetingsdag op zaterdag 26 mei in Soesterberg voor alle naasten van iemand met een hart-, vaat- of bloedziekte. Ervaringen delen, informeren, inspireren en ontspannen staan centraal. Speciale gast is Martin van Rijn, toegang is gratis.

Lievette de Vries werd ervaringsdeskundige toen haar man een hartaandoening kreeg. “Óns leven veranderde in één klap na de diagnose”.  Lees hier het verhaal van Lievette.

Bent u geïnteresseerd of kent u naasten van patiënten waarvoor deze dag bedoeld is? Naasten in Beeld heet u/hen van harte welkom. U vindt het programma en mogelijkheid tot aanmelden op www.naasteninbeeld.nl/ontmoetingsdag.

Naasten zijn partners, ouders, kinderen, broers/zussen en goede vrienden van iemand met een ingrijpende aandoening. Het zijn mantelzorgers en niet-mantelzorgers van alle leeftijden.

Naasten in Beeld is een samenwerkingsproject van Harteraad, STIN, PAH, MPN Stichting, Harten Twee en Alzheimer Nederland.

 “Je wilt er niet aan denken, maar vrijwel iedereen overkomt het op enig moment in zijn leven. Een dierbare wordt ziek. Ernstig ziek. Wat betekent dat voor jouw dagelijks leven? Praktisch, emotioneel? Het is belangrijk om na te denken hoe je elkaar dan kunt steunen”, Martin van Rijn, voorzitter van de Reinier Haga Groep en oud-staatssecretaris van VWS.

portretfoto-van-rijn