078 619 30 68 info@steunpuntkoel.nl

Eind december jl. hebben wij een nieuw lid in onze Steunpunt KOEL-familie mogen verwelkomen. Adja Strijker, met de opleiding bachelor oefentherapie cesar op zak en bezig met de Master Healthcare Management aan de Erasmus Universiteit, gaat aan de slag als ROS-adviseur. Adja stelt zich graag aan u voor.

Mijn naam is Adja Strijker en ik ben sinds december 2015 adviseur voor diëtisten en apothekers bij Steunpunt KOEL. Ik heb de bachelor Oefentherapie Cesar afgerond, maar merkte daarbij ook dat mijn interesses breder liggen dan alleen dit vakgebied. Om de patiëntenzorg in een breder perspectief te zien en de gezondheidszorg op landelijk/regionaal niveau te kunnen bekijken, volg ik momenteel de master Healthcare Management op de Erasmus Universiteit. De master leert complexe vraagstukken in de zorg vanuit verschillende disciplines te bekijken. Bijvoorbeeld vanuit kwaliteit, financieel, ethisch, maatschappelijk, wetenschappelijk en juridisch perspectief. Ik merk dagelijks dat de master een perfecte basis is om als adviseur voor KOEL te werken, want wat betreft ontwikkelingen bevind ik me op het heetst van de naald. 

De ontwikkelingen in de zorg gaan erg snel en zijn soms moeilijk bij te houden, tegelijk biedt het nieuwe kansen en mogelijkheden om de kwaliteit van de patiëntenzorg naar een hoger niveau te tillen. Graag zet ik mijn kennis in om de kwaliteit van de eerstelijns zorg te verbeteren en de verschillende vakgebieden met elkaar te in contact te brengen. Ik geloof erin dat ieder vakgebied, maar vooral iedere zorgverlener, een toegevoegde waarde kan hebben in de hele zorgstructuur van Nederland. We moeten nog wel leren om gebruik te maken van de kennis en kunde van anderen én leren om onszelf te profileren. Mijn motto is: “Steek uw hoofd boven het maaiveld uit en laat zien wat u kunt toevoegen aan de zorg!”.

Als adviseur van KOEL heb ik de aandachtsgebieden diëtisten en apothekers. De komende tijd inventariseer ik informatie uit deze beroepsgroepen door middel van een enquête die per mail verspreid wordt. Ik vraag u alvast deze enquête in te vullen en zo input te leveren voor het projectmatig ondersteuning. Daarnaast ben ik natuurlijk bereikbaar voor overige vragen en ideeën, want ik denk graag met u mee!