078 619 30 68 info@steunpuntkoel.nl

GGZ-event 28 november!

Op 28 november vindt Steunpunt KOELs ggz-verbindingsoffensief plaats: een live ontmoeting tussen alle betrokken partijen in de regio die geestelijke gezondheidszorg leveren, inkopen, faciliteren of er op een andere manier bij betrokken zijn. We hopen op een bont gezelschap; van huisartsen en hun POH’s-ggz, tot gemeenten en andere eerstelijnszorgaanbieders die een ggz-aanbod hebben.

Lees verder

Het nieuwe KOEL magazine is uit

De nieuwe editie van het KOEL Magazine is volledig gewijd aan het onderwerp samenwerking in de ggz vanuit de eerste lijn. Ggz is namelijk een onderwerp waar de hele eerste lijn direct of indirect mee te maken heeft. Lees het themanummer hier online.

Lees verder

Inzicht in dermatologische verwijzingen zorgt voor ZOJP

In de afgelopen periode is Steunpunt KOEL in samenwerking met het Erasmus MC, Dermahaven, EHealth Company en Green Orange betrokken geweest bij de ontwikkeling van het platform TrackCura. Het doel van TrackCura is de huisarts te helpen bij het vervullen van zijn poortwachtersfunctie en het kiezen van de juiste dermatologische zorg op de juiste plek […]

Lees verder

1e en 2e lijn in gesprek rondom oncologie!

De landelijke media berichten met grote regelmaat over het ontbreken van ondersteunende zorg op het gebied van oncologie. Deze zorg kan vaak goed geleverd worden in de 1e lijn. Het ontbreekt echter nog vaak aan structurele samenwerking en verwijzingen.

Lees verder

Praten helpt!

Sommige dingen voelen te groot, pijnlijk of persoonlijk om onder woorden te brengen, dus houd je ze maar binnen. Toch bewijst onderzoek naar psychische draagkracht bij ingrijpende levensgebeurtenissen keer op keer

Lees verder

Huisartsen gezocht: project dermatologische zorg (TrackCura)

Begin 2019 is Steunpunt KOEL in een nieuw project gestapt rondom de dermatologische zorg, onder de naam TrackCura. Het doel van TrackCura is het aantal mismatches in diagnosestelling en behandeling te verlagen, waardoor u effectievere en efficiëntere patiëntenzorg kunt leveren.

Lees verder

6 maart 2019: Dag van de Logopedie

Op 6 maart is het internationale “Dag van de Logopedie”. Vanwege het belang van een grotere bekendheid van de mogelijkheden tot hulp, is het thema dit jaar “Stoornissen in het autistisch spectrum”.

Lees verder