078 619 30 68 info@steunpuntkoel.nl

Met nog 4 maanden te gaan loopt het rugproject op zijn eind. Met 2 groepen enthousiaste huisartsen en fysiotherapeuten uit Dordrecht en Rozenburg is hard gewerkt om zoveel mogelijk patiënten met aspecifieke lage rugklachten te includeren.

Het doel van het project is de zorg voor patiënten met lage rugklachten verbeteren door een zorgtraject te implementeren in de huisartsen-, fysiotherapie- en oefentherapiepraktijk. Hiertoe wordt de STarT Back Screening Tool ingezet en worden onderlinge samenwerkings- en communicatieafspraken
gemaakt.

Tot nu toe zijn 195 patiënten geïncludeerd, echter slechts 49% van deze patiënten heeft daadwerkelijk de vragenlijsten ingevuld (voor de nulmeting en hun behandeling). Om na afloop zo betrouwbaar mogelijk
te kunnen concluderen, is het erg belangrijk patiënten te informeren over het belang van hun blijvende deelname. Om de betrokkenheid van de patiënten en het percentage te verhogen, zijn posters ontwikkeld en opgehangen in de wachtkamers. We hopen dat dit een positieve bijdrage levert en hiermee een mooie eindsprint gemaakt kan worden tot het eind van het project (eind 2017).

Meer weten over dit project? Lees dan de eerdere items over het project op onze site (“Rugproject in volle gang“, “Chroniciteit achter de rug” en “Project lage rugklachten van start“) of bekijk het informatieboekje en -filmpje over rugpijn op www.rugpijn-info.nl. Bij vragen kunt u contact opnemen met ROS-adviseur Laura Nederpelt.