078 619 30 68 info@steunpuntkoel.nl

Breederode Instituut Rotterdam start op Aruba een opleiding Praktijkondersteuner Huisartsenzorg (POH).
Breederode Instituut (Hogeschool Rotterdam) heeft POH-aanbesteding Aruba gewonnen en start op Aruba een opleiding Praktijkondersteuner Huisartsenzorg (POH).

De voor Aruba nieuwe opleiding is een onderdeel van het lokale project Transmurale diabeteszorg (TMDZ). Opdrachtgevers zijn het uitvoeringsorgaan Algemene Ziektekostenverzekering, het Dr. Horacio E. Oduber Hospitaal en het Witgele Kruis van Aruba. De overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar. De aanbesteding, waarop acht externe opleiders inschreven, werd begeleid door PwC.

Op Aruba (ruim 112.000 inwoners) zijn circa 40 huisartsen werkzaam. Breederode zal daar een specifieke POH-opleiding opstarten, zodat een groot deel van de diabeteszorg, uit het ziekenhuis ondergebracht kan worden bij de huisartsenpraktijken, inclusief een train-the-trainer module voor lokale huisartsen zodat ze hierbij op juiste wijze de kandidaten kunnen begeleiden.
Irma van der Velden, manager opleidingen Breederode: “Na afronding van de opleiding zijn de nieuwe zorgprofessionals klaar om aan de slag te gaan als POH in de transmurale diabeteszorg op Aruba.”
Breederode Instituut, gelieerd aan Hogeschool Rotterdam, heeft in Nederland al meer dan 1.000 POH-ers succesvol opgeleid. Breederode biedt de POH-opleidingen aan in Rotterdam, Tilburg en Apeldoorn.

http://www.breederode.nl/edu/15/praktijkondersteuner-huisarts-2-jarig

Over Breederode
Breederode is het instituut voor geaccrediteerde praktijkopleidingen in zorg en welzijn. Opleidingen worden vormgegeven in samenspraak met het werkveld en experts uit het vakgebied en voldoen aan alle wettelijke eisen en kwalificaties. Breederode werkt nauw samen met Hogeschool Rotterdam op het terrein van validatie en aansluiting op de hbo- en masteropleidingen.
http://www.breederode.nl