078 619 30 68 info@steunpuntkoel.nl

De maatschap Reumatologie van het Maasstad ziekenhuis is op zoek naar gezondheidscentra waarbij zij een triagepoli op de praktijk kunnen houden. Bij de triagepoli komt een reumatoloog naar de huisartsenpraktijk en deze beoordeelt de patiënt. De triagepoli is onderdeel van een pilotstudie: JOINT referral. Het initiatief JOINT referral heeft als doel beoordelen of initiële zorg door een reumatoloog ‘dicht bij huis’ effectief en kostenbesparend kan zijn.

Voor deze triagepoli komen patiënten met gewrichtsklachten in aanmerking, waarvan de huisarts overweegt om deze patiënt te verwijzen naar de reumatoloog. Er zijn een aantal voordelen voor de huisarts en patiënt. De patiënt wordt gezien door een specialist, waarbij het eigen risico niet wordt verbruikt, en de patiënt kan bij het vertrouwde gezondheidscentrum in de buurt terecht. De huisarts kan eventueel aansluiten voor bedside teaching en de reumatoloog is goed bereikbaar voor overleg. Ook wordt nascholing aangeboden indien gewenst.

Lees de informatiefolder of neem voor meer informatie contact op met projectmedewerker J.A.M. Roeterink te bereiken via tel. 010-2911682/06-43490506 of per e-mail: JOINTreferral@maasstadziekenhuis.nl.