010-24 10 222 info@steunpuntkoel.nl

ROS-wijkscan

 

De laatste jaren neemt het gebruik van data in de zorg toe. Deze ontwikkeling is niet voor niets, want data kan helpen om betere keuzes te maken in de toenemende druk op de zorg. Wij hebben als ROS onder andere de taak om in de regio ondersteuning te bieden op het gebied van datagebruik. Een van de ondersteuningsmogelijkheden is de ROS-wijkscan volgens het format Data-Dialoog-Doen van het CBB.

De ROS-wijkscan schetst met data uit gerenommeerde bronnen een beeld van de demografische gegevens, de gezondheidstoestand van de populatie, de zorgvraag en het zorgaanbod. In combinatie met (geanonimiseerde) gegevens uit de praktijk zoals patiëntendossiers, geeft de data handvatten om strategische keuzes te maken in de zorg- en welzijnssector.

Als voorbeeld hebben wij twee globale wijkscans gemaakt van de regio Zuid-Holland zuid. Doorlezen van de wijkscans neemt ongeveer 20 minuten van uw tijd. De scans geven u inzicht in de mogelijkheden van de ROS-wijkscan en geven een beeld van de ondersteuningsvragen waarmee u bij ons terecht kunt.

  1. Algemene wijkscan en werkwijze 
  2. Wijkscan ouderenzorg (aanvullend op algemene wijkscan)